Часове

Бачата

no

Преподаватели: Владо и Дидка

Бачата е популярна музика и танц, произхождащи от Доминиканската република. Представлява смесица на болеро и доминиканско соно. Музиката е в такт 4/4.

Основният инструмент, на който се свири, е китара. Като ударен инструмент се използва бонго. Музикалната тема обикновено е романтична, като най-често текста разказва история за несподелена любов и разбито сърце.

.

Прочети още: Бачата

Народни танци

 narodniПреподавател: Роси Кавръкова

Българските народни танци са изключително красиво изкуство. Българите се славят с уменията си като танцьори.
България е разделена на няколко фолклорни области: северняшка, добруджанска, тракийска, шопска,пиринска и родопска. Във всяка от тези области танците имат свой собствен характер:
Типично за танците в Добруджанската фолклорна област е да играят тялото и раменете, както при жените, така и при мъжете.

.

Прочети още: Народни танци

Зумба

Преподаватели: Мария Аврамова

Zumba е името на танцова фитнес програма, която е измислена от колумбийския танцьор и фотограф Алберто Перез през 90-те години на миналия век. Комбинацията от спорт, танц и латино музика се оказваизключително сполучлива, бързо прави фурор и се разпространява по целия свят. Към днешна дата има над 100 000 зумба центрове в над 110 страни.

.

Прочети още: Зумба

Пилатес

pilatesПреподавател: Диана Николова

Гимнастика или физическо натоварване и мисловна дейност, обединени в един работен процес. Тренировките са съчетание от движения от Тай Чи, Стречинг, дихателни упражнения, Балет, Каланетика и др. и се базират на:.

Прочети още: Пилатес

КАРАТЕ Шорин Рю

imagesШорин- рю карате- до развива личността в три основни аспекта: ум, дух и тяло. Акцентът при тях може да бъде поставен на четири основни направления:, здраве ,дисциплина, самоотбрана  или спорт.  

В този смисъл заниманията с    Шорин рю  карате- до   имат много положителни ефекти върху личността, някои от които са:

- развиване на психически качества, позволяващи самозащита в екстремна ситуация (дух);

 

Прочети още: КАРАТЕ Шорин Рю

Салса

Преподаватели: Владо и Дидка

Салсата е латиноамерикански танц, кoйто идва от  острова на радостта и вечното щастие - Куба.
САЛСА е танц по двойки, който се изпълнява на салса музика. Понякога се танцува и самостоятелно. Иметона испански означава сос, или в този случай вкус или стил.Означава сос - в истинския си смисъл, защото салсата е смесица от много стилове звуци и инструменти.

.

Прочети още: Салса

Кизомба

no

Преподаватели: Владо и Дидка

Кизомбата е един от най-популярните танцовални и музикални жанрове, създадени в Ангола. Музиката е комбинация от лиричен Зук (идващ от Португалия) смесен с африкански ритми.

Кизомба възниква в края на 80-те и началото на 90-те години. Води началото си от Френските колонии на Карибските острови и е изключително популярна и в Португалия.

.

Прочети още: Кизомба

Хип Хоп

hiphop

Преподаватели: Владимир Грудев, Лили Боева

Хип-хоп е течение в културата, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афроамериканците и латиноамериканците. Хип-хоп е понятие, включващо четири елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране. Други вплетени изразни и музикални средства са ритмуването (англ. beatboxing, 'бийтбоксинг'), хип-хоп модата, модерните хип-хоп танци, груповият говор и жаргон.

.

Прочети още: Хип Хоп

Записване за събития/новини